Topreis € 2575

Fly-drive Zuid-Afrika met Swaziland 20 dagen. Combineer Safari en Oceaan met Tuinroute. Vijf x 2 of 3 nachten op 1 plek- zo Zie je wat. Activiteiten voor iedere leeftijd. Inclusief binnenlandse vlucht- minder km. Ook als Groepsreis te boeken.
Boek nu

Namibië TOP reis

Groepsreis Namibië, Botswana en Victoria Waterval in één reis! Inclusief Okavango Delta met vluchten en gids t.w.v. € 700 pp! Ervaar de Zandduinen, Etosha Park en Chobe Park. Kleine groepen- max 16 mensen. Bekroond met cijfer 9. Ook als fly-drive te boeken.
Boek nuZuid-Afrika › 14 dagen- Safari & Oceaan › Dag tot dag

Prijs: € 1945

Dag 1
Vertrek naar Johannesburg.*Indien dagvlucht per KLM een extra hotelovernachting (inclusief).

Dag 2 en 3
Dag 2 naar het Unieke Marakele Wildpark in het hart van de Waterberg Mountains waar je 2 nachten zult doorbrengen. Uniek omdat het geen concessies doet aan oorspronkelijkheid. Geen asfaltwegen, geen winkeltjes. Braaien (Zuid-Afrikaanse BBQ) onder de sterrenhemel op je privé terras aan het water met zicht op het wild! Eerst shoppen om de eigen keukenvoorraad aan te vullen. Het park bestaat uit 2 gedeelten en jullie overnachten in het deel alleen toegankelijk voor de "bewoners". Overdag op safari met eigen auto door het dag-deel. Olifanten, luipaarden, kudu's- meteen je eerste kennismaking met het Echte Afrika. Dag 3 de hele dag om te genieten van je omgeving. 

Dag 4
's Morgens terug naar Johannesburg waar je kunt fietsen onder leiding van lokale gidsen in Soweto- South West TownshipEventuele misvattingen worden meteen ontkracht. Zo is het hier veilig, overdag. De mensen zijn erg vriendelijk en ontvangen je met open armen. Vandaag dus een kennismaking met de lokale cultuur. De lunch is Afrikaans en bereid door onze vriendin Busi. In het Hector Pieterson museum krijg je in een uur tijd een heel goed en indringend beeld hoe het hier voor de afschaffing van de Apartheid aan toe ging. Je bevindt je hier in de bakermat van het Nieuwe Zuid-Afrika.  Overnachting in een goede lodge nabij de airport. 

Dag 5
Richting Panoramaroute met on­derweg een stop bij een bijzonder tankstation met dieren van de  Big 5.. Voor lunch is het advies een lokale "trout" in Dullstroom. In de middag Pilgrim´s Rest, een oud goudzoekersstadje waar tussen 1873 en 1972  het  kostbare goed gewonnen werd. Inmiddels is het landschap een stuk mooier geworden. Overnachting in Graskop in een prima lodge met zwembad.

Dag 6 en 7
Vandaag staat de Panoramaroute op het programma, gelegen op de grens van de Transvaalse Drakensbergen en het laagveld met daarin het Krugerpark. Eerst de Blyde Poort Canyon, met een schitterend uitzicht over die canyon en de Drie Rondavels. Wat naar het zuiden Bourke´s Luck Potholes, waar de Treur rivier opvallend gevormde ronde holten heeft uitge­slepen. Door naar God´s Window waar je een mooi uitzicht hebt op het laagland. Na al dit natuurge­weld pannekoeken eten in Graskop. Een plaatsje gelegen op het met gras bedekte uiteinde van een plateau.

Halverwege de middag kom je aan in het Krugerpark, waar je meteen kennis maakt met het wildleven; impala's, zebra's, giraffen, apen, kudu's en de leuke wrattenzwijntjes, je kunt ze eigenlijk niet missen. De volgende dag maak je 3 game-drives. Dat is met de eigen auto. Omdat dit een fly-drive is en geen georganiseerde groepsreis, bepaal je natuurlijk zelf wat je doet onderweg. Deze beschrijving is een idee hoe je het zou kunnen doen. Na­tuurlijk op zoek naar de Big 5 ; olifanten, neushoorn­s, buffels luipaarden en leeuwen. De vo­gelliefhebber komt ook aan zijn trekken; er leven hier 500 soorten. ’s Avonds napraten tijdens het diner of rondom een kampvuur. Je overnacht middenin het park in rondavels- een­voudige Afrikaanse huisjes of in safaritenten met opgemaakte bedden. Schoon sanitair buiten. Je kunt opwaarderen naar een bungalow en suite indien gewenst. Indien beschikbaar kan je ter plaatse een tocht met een ranger in een groot open voertuig boeken. In Swaziland zijn safari's met een ranger al een inbegrepen onderdeel van het programma. 

Dag 8 en 9
Het kleine koninkrijk Swaziland is het volgende reisdoel. Het is een prachtig land waar ongeveer één miljoen Swazi´s leven. Na een stempel in het paspoort te hebben gekregen via een mooie route naar de hoofdstad Mbabane. Net buiten de stad gelegenheid tot het bezoeken van een typisch Afrikaanse markt. In de middag kom je aan in het Mlilwane Na­tuurpark. Overnachting in traditionele “bee-hives”: hutten van riet in de vorm van een bijenkorf. Weet je tenminste dat je in Afrika bent! Goed sanitair in de hut dus primitief is het niet. Je kunt hier mooie wandelingen maken waarbij je het wild niet kunt missen. Paardrijden, mountainbiken en een excursie per jeep behoren tot de mogelijkheden. ’s Avonds voert het lokale personeel meestal Swazi-dansen op. Die dans lijkt met haar krachtige bewegingen op dat van de machtige Zulu stam waaruit Swaziland dan ook ontstaan is. Maar dit is nog niet alles in Swaziland…

*** Speciaal ***
Van Geldorp Reizen neemt je mee naar het Mkhaya Natuurpark. Om 16 uur stap je bij een ranger in een jeep en met hem ga je het natuurpark in. Dat is meteen je eerste safari in dit park, met neushoorns, buffels enz.  Om 18 uur kom je in het donker aan. Elektriciteit is er niet en overal branden fakkels in de "jungle"… Zie je het voor je?

Je wordt naar je ruim bemeten cottage gebracht en daarna volgt een heerlijk diner onder de sterrenhemel. De volgende ochtend wordt je om 05.30 uur gewekt met thee/ koffie en een muffin en ga je met de ranger een ochtendsafari maken. De zon komt langzaam op. Terug in het kamp zie je waar je eigenlijk de nacht hebt doorgebracht. Na een ontbijt boven het open vuur klaargemaakt, stap je weer in de jeep en wordt je afgezet buiten het park. Deze ervaring is een hoogtepunt van de reis! Inbegrepen in de prijs inclusief de maaltijden. 

Dag 10 en 11
Om 10 uur gaat het verder. Je doorkruist Swaziland en komt weer in Zuid- Afrika, Kwazulu Natal om precies te zijn. De komende 3 nachten verblijf je in het gezellige St. Lucia in een goed hotel met ruime kamers en zwembad, groen gelegen aan de lagune. Het  St. Lucia Park ligt aan de Indische Oceaan en omvat een grote, ondiepe lagune met daarin veel krokodillen en nijlpaarden. De volgende dag kan je ze tijdens de facultatieve boottocht zeker zien, net als de indrukwekkende visarend. Verd­er heb je deze dag om wat bij te komen van de vele indrukken van de eerste dagen. Naar het strand?  Of goed boek bij het zwembad- je kijkt maar. 

Dag 12
Weer een topdag: naar het Umfolozi wildpark. Vanuit St. Lucia een uurtje rijden. Niet zo bekend als het Krugerpark maar eigenlijk nog mooier. Het landschap is heuvelachtig, groen en het krioelt van het wild. Hier werkt men aan een programma om de witte neushoorns van de ondergang te red­den. Grote kans dat je ze ziet, er leven er zo´n 1600. Einde middag terug in St. Lucia.

Dag 13 en 14

Helaas- je moet weer naar huis. Dag 13 lever je in de middag op de luchthaven van Durban je auto in en dag  14 kom je aan in Nederland. Wat een Fantastische reis!  
 


PRAKTISCHE INFORMATIE

MEE TE NEMEN
Buiten de normale zaken een verrekijker, zaklantaarn, 1 paar goede schoenen aan de voeten, zwemspullen, muskietenspray (DEET 30) en zonbescherming. Behalve een korte broek en T-shirt is ook een regenjas en trui met jas (april- oktober) aan te raden. Voor elektrische apparaten heb je een speciale stekker nodig die ter plaatse verkrijgbaar is.

GEZONDHEID 
Neem altijd contact op met de plaatselijke GGD. Malariagebied is officieel Krugerpark, Swaziland en St. Lucia. Je kunt besluiten geen pillen te nemen. Wel altijd doen is sprayen met deet in dit gebied en 's avonds en 's morgens vroeg lange mouwen en lange broek aan. Van het eten wordt je Niet ziek. Hygiene is overal Goed. 

GELDZAKEN
Er kan gepind worden. Overige uitvoerige informatie na boeking.

MAALTIJDEN en ZAKGELD
Maaltijden zijn niet altijd inbegrepen zodat je vrij bent in je keuze wat te eten.  Het eten is van prima kwaliteit, evenals de inmiddels al beroemde wijnen. Zakgeld: reken op € 350 per persoon per week uitgezonderd brandstof voor de niet inbegrepen maaltijden, entrees, excursies, drankjes 's avonds enz, dan weet je precies waar je aan toe bent. Benzine kost in januari 2020 max R 16, ofwel 1 euro. 

UITGEKIEND PROGRAMMA
De reis kan zoals hierboven beschreven kan voor sommigen vermoeiend zijn gezien de vele mogelijkheden die het programma biedt. Geen enkel onderdeel is verplicht, maar wordt aangeboden omdat het een meerwaarde heeft. Driemaal worden er 2 of 3 nachten doorgebracht op één lokatie. Dat geeft rust en zo Zie je ook wat en heb je een volle dag om dingen te ondernemen of juist te laten. 
 

Boek nu

Topreis € 2575

Fly-drive Zuid-Afrika met Swaziland 20 dagen. Combineer Safari en Oceaan met Tuinroute. Vijf x 2 of 3 nachten op 1 plek- zo Zie je wat. Activiteiten voor iedere leeftijd. Inclusief binnenlandse vlucht- minder km. Ook als Groepsreis te boeken.
Boek nu

Namibië TOP reis

Groepsreis Namibië, Botswana en Victoria Waterval in één reis! Inclusief Okavango Delta met vluchten en gids t.w.v. € 700 pp! Ervaar de Zandduinen, Etosha Park en Chobe Park. Kleine groepen- max 16 mensen. Bekroond met cijfer 9. Ook als fly-drive te boeken.
Boek nu