Topreis € 2575

Fly-drive Zuid-Afrika met Swaziland 20 dagen. Combineer Safari en Oceaan met Tuinroute. Vijf x 2 of 3 nachten op 1 plek- zo Zie je wat. Activiteiten voor iedere leeftijd. Inclusief binnenlandse vlucht- minder km. Ook als Groepsreis te boeken.
Boek nu

Namibië TOP reis

Groepsreis Namibië, Botswana en Victoria Waterval in één reis! Inclusief Okavango Delta met vluchten en gids t.w.v. € 700 pp! Ervaar de Zandduinen, Etosha Park en Chobe Park. Kleine groepen- max 16 mensen. Bekroond met cijfer 9. Ook als fly-drive te boeken.
Boek nuNamibië › 17 daagse TOP autoreis › Dag tot dag

Prijs: € 2945

Dag 1 en 2
Vertrek naar Windhoek,de hoofdstad van Namibië, dat precies midden in het land ligt. Je verblijft in een goede lodge met zwembad een paar km buiten het centrum. Er is dag 2 na aankomst gelegenheid door het kleine  centrum te dwalen. Namibië is een mix van het oude koloniale Europa en het oorspronkelijke Afrika en met geen enkel ander land in Afrika te vergelijken. Naast Engels spreekt men er Duits en Afrikaans. Diner in een uniek Afrikaans restaurant met lokaal menu én ambiance. 

Dag 3 en 4 
Je rijdt in zo’n 5 uur naar je verblijfplaats voor de komende 2 nachten. Een sfeervolle logde met zwembad middenin de woestijn. Twee aparte huisdieren ook, een cheetah en een luipaard. Springbokken en gemsbokken in de omgeving. Tijdens de rit krijg je al een aardige indruk van het landschap van dit deel van het land.
De volgende dag de beroemde zandduinen. Als eerste beklimming van Dune 45. Als beloning volgt ontbijt ter plaatse- in de schaduw van de enig aanwezige boom..  Sossusvlei heeft de naam, maar de kilometer verder gelegen surrealistische Deadvlei is nog mooier. Hier is Dali aan het werk geweest. Sossusvlei is een klein zoutmeer, soms compleet uitgedroogd, soms met een laagje water. Je kunt hier wandelend of per jeep naar het gebied worden gebracht. ’s Middags terug naar de lodge waar je kunt relaxen en zwemmen middenin de Namibwoestijn

Dag 5 en 6
Na al dit natuurgeweld naar het stadse leven voor een dag. Eerste stop is in Solitaire o.a. bekend door het boek van Ton van der Lee. En de appeltaart… Daarna naar Walvisbaai om de flamingo's te bewonderen als die er zijn en 35 km verder kom je aan in Swakopmund. Deze stad heeft een klein centrum gelegen aan de Atlantische Oceaan en is ingesloten door de woestijn. Alleen deze ligging maakt het stadje al bijzonder. Dan ook nog Duitse invloeden middenin Afrika. Met recht een aparte en zeker ook gezellige plek waar je er een volle dag op uit kunt trekken. Je kunt quadbiken in de zandduinen, een dolfijnencruise maken of naar het strand. Je kunt ook naar een slangenmuseum of kennismaken met de lokale cultuur in een township. Zeker doen. Weer 2 nachten op één plek, dat geeft Rust, niet elke dag die koffer in- en uitpakken en zo Zie je wat! Verblijf in een goede lodge met strandje en centrum op 200 meter afstand. 

Dag 7
De gravelroads liggen sinds Walvisbaai achter je, tenminste als je onderstaande route volgt. Het hele programma is een idee- zelf bepaal je wat je doet onderweg. Over perfecte asfaltwegen via Karibib en Omaruru naar Otjiwarongo. Hier lunchen bij een krokodillenfarm waar je ook een kleine rondleiding kunt doen. In de late middag aankomst in Kamanjab, waar verder niets te doen valt. De reden van overnachting is de kennismaking met de cultuur van de unieke Himba stam morgenochtend. Alternatieve route- via gravelroads- is vanaf Swakopmund eerst naar het noorden tot aan Hentiesbaai (asfalt). Dan via Uis en Khorixas naar Kamanjab. 

Dag 8, 9 en 10
Men is makkelijk herkenbaar aan de oker kleurige huid, sierraden en haardracht. Ervaar hoe het is een totaal ander bestaan te hebben dan wij gewend zijn. Himba en Heroro hebben dezelfde achtergrond en toch zo totaal anders. 
En dan- n
aar wellicht dé topattractie van Namibië en zeker één van Afrika's beroemdste wildparken; het Etosha Nationaal Park. Een zeer uitgestrekte zoutvlakte- de pan- beheerst aan de noordzijde van het park het landschap. Hier groeit Niets. In het zuidelijk deel loopt al het wild.

Etosha is bekend om de drinkplaatsen waar olifanten, neushoorns, leeuwen, giraffen, zebra’s, wrattenzwijnen, antilopen, struisvogels en veel meer wild samenkomen. Zie de foto’s op deze website. Je gaat hier deze dagen met het eigen voertuig op zgn gamedrives. Safari

De eerste accommodatie is een heel mooie lodge met zwembad en jacuzzi op 25 km ten zuiden van het park. Na aankomst met welkomstdrankje en lunch ga je 's middags al het park in. Meteen je eerste game drive. Als je wilt, kan je ter plaatse- indien beschikbaar-  een gamedrive met een ranger boeken in een groot open voertuig. In de Okavango Delta heb je 2 dagen de beschikking over een gids, dus het hoeft niet. Wil je alles meemaken dan zeker doen. 

 

De eerste avond een perfect diner bij de lodge. De volgende ochtend een tweede game-drive. Nu blijf je de hele dag in het park. Naast prima voorzieningen als een groot zwembad, winkeltje en restaurant heeft ieder camp ook zijn eigen drinkplaats voor het wild. Mooie stek om te genieten van alles wat langs komt. 's Middags weer op pad. De derde dag vervolg je je weg door het park richting het oosten. Nog 2 game-drives. Aan het eind van de middag verlaat je voldaan het park en dan nog een uurtje rijden naar Tsumeb, waar je verblijft in een goed hotel met zwembad. 

 

Dag 11

Een redelijk korte rit naar Rundu. Vandaag passeer je onderweg de Cattle gate. Dit is een hekwerk dwars door Namibië dat het vee ten zuiden moet scheiden van de runderen ten noorden, mogelijk besmet met mond- en klauwzeer. Wat het meest opvalt is het totaal verschillende leven direct aan weerszijden van het hek. Ten zuiden is Namibië droog, kaal, woestijn, enorm uitgestrekt en nauwelijks bevolkt. Eén voet over het hek en je komt in het "echte" Afrika! Het is groen, bevolkt met mensen en hun dieren. Je passeert dorpjes. Het leeft weer. Dit in tegenstelling tot een route die na Etosha verder gaat via Windhoek naar Botswana, dus weer terug de woestijn in. Je verblijft in een prima lodge aan de rivier gelegen met aan de overkant Angola

Je kunt hier een boottocht maken en zien hoe de mensen leven aan en in de rivier- tussen de nijlpaarden..  
 

Dag 12, 13 en 14

Een lange rijdag naar Maun, dus vroeg op pad. Heb je een dag extra te besteden, adviseren wij om dat hier tussen te plakken. De weg en het landschap van het eerste deel is identiek aan dat van de Caprivistrip. Eén lange rechte weg van 200 km met aan weerzijden groen, af en toe een hutje en soms een olifant in de berm! Vandaag maak je kennis met Botswana. Behalve overstekende ezels en koeien of olifanten en hier en daar een klein arm dorpje is er helemaal niets, dus ingekochte lunch aan de kant van de weg. Doel is de beroemde Okavango Delta, waar je 2 dagen doorbrengt. Na overnachting in Maun in een goed hotel ga je de volgende ochtend met 4 tot 6 persoons vliegtuigjes naar je bestemming! Na een vlucht van 20 minuten met schitterend uitzicht op het natuurgebied kom je bij het Delta kamp. Middenin het Moremi wildreservaat- het beste deel van deze enorme Delta. 
 

De Okavango Delta is een moerasgebied zo groot als Zwitserland, grenzend aan de Kalahari woestijn in het zuiden en gevoed door rivieren uit Angola. Je begrijpt, hier rijdt je niet even naar toe. Vanaf de rand kan je het ook niet zien- ervaren. Let hier op bij het boeken van je reis! Je begeeft je in een gebied van eilanden, beekjes, kreekjes en riet. Hier ga je te voet met je eigen gids de komende dagen het gebied verkennen en afhankelijk van het waterpeil en hoe dicht de nijlpaarden in de buurt zijn gaat het per mokoro-  een uitgeholde boomstam.

Jij zit relaxed in je bootje terwijl je gids behendig langs alle hindernissen peddelt. Uitkijken voor krokodillen en de gevaarlijke nijlpaarden.  Grote kans op een ontmoeting face to face met olifanten, zebra's, buffels enz. Dit is het Afrika zoals Livingstone dat nog aantrof! Dag 14 wederom op pad met je gids. Na de vroege en langdurige ochtendsafari en ontbijt na afloop per vliegtuig terug naar Maun. 

 

Voor de retourvlucht, de safari's met gids, je accommodatie en de maaltijden betaal je normaal 700 euro per persoon. Dit is bij Van Geldorp Reizen inclusief! 

 

Dag 15
Na een korte rit overnachting in Ghanzi, centrum van de veehandel in Botswana, een enorme inkomstenbron van het land. De lodge beschikt over een retaurant en groot zwembad, nog even lekker relaxen voordat je terug naar Nederland moet. Heb je nog zin in activiteiten kan dat. Men organiseert Bush Walks met de San, de "bosjesmannen". Ook kan je mountainbiken, een game-drive met de eigen auto maken over het landgoed of van een massage genieten in je eigen chalet. Kortom, het is nog steeds Vakantie!

Dag 16 en 17
Nu dan toch de laatste rit, terug naar Windhoek. Eind van de middag de auto inleveren, instappen en dag 17 aankomst in Nederland. Wat een Super ervaring rijker! 


 

PRAKTISCHE INFORMATIE

MEE TE NEMEN
Buiten de normale zaken een verrekijker, zaklantaarn, 1 paar goede schoenen aan de voeten, zwemspullen, muskietenspray (DEET 30) en zonbescherming. Behalve een korte broek en T-shirt is ook een regenjas (november) en trui met jas ( april- september) aan te raden. Voor elektrische apparaten heb je een speciale stekker nodig die ter plaatse verkrijgbaar is.

GEZONDHEID 
Neem altijd contact op met de plaatselijke GGD. Van het eten wordt je Niet ziek. Hygiene is overal Goed. 

GELDZAKEN
Er kan gepind worden. Overige uitvoerige informatie na boeking.

MAALTIJDEN en ZAKGELD
Maaltijden zijn niet altijd inbegrepen zodat je vrij bent in je keuze wat te eten.  Het eten is van prima kwaliteit, evenals de inmiddels al beroemde wijnen. Zakgeld- reken buiten de brandstof op € 350 per persoon per week voor de niet inbegrepen maaltijden, entrees, excursies en drankjes 's avonds. Dan weet je precies waar je aan toe bent. 
Brandstof kost 16 Rand, ofwel zo'n € 1,- per liter (Januari 2020). Omdat je de auto in Windhoek ophaalt en inlevert, hoef je geen one- way kosten te betalen. Dat scheelt zo'n € 500. 

UITGEKIEND PROGRAMMA
De reis zoals hierboven ingevuld als voorbeeld kan voor sommigen vermoeiend zijn gezien de vele mogelijkheden die het programma biedt. Geen enkel onderdeel is verplicht, maar wordt aangeboden omdat het een meerwaarde heeft. 
 

Boek nu

Topreis € 2575

Fly-drive Zuid-Afrika met Swaziland 20 dagen. Combineer Safari en Oceaan met Tuinroute. Vijf x 2 of 3 nachten op 1 plek- zo Zie je wat. Activiteiten voor iedere leeftijd. Inclusief binnenlandse vlucht- minder km. Ook als Groepsreis te boeken.
Boek nu

Namibië TOP reis

Groepsreis Namibië, Botswana en Victoria Waterval in één reis! Inclusief Okavango Delta met vluchten en gids t.w.v. € 700 pp! Ervaar de Zandduinen, Etosha Park en Chobe Park. Kleine groepen- max 16 mensen. Bekroond met cijfer 9. Ook als fly-drive te boeken.
Boek nu